lördag 18 januari 2014

Saffranskyckling med bacon


Det var rena turen jag hade allt viktigt hemma för dagens middag då jag inte hade handlat sen jag skrev upp receptet på matsedeln. Det blev lite improvisation, som vanligt, utifrån http://vardagsmenyn.se/saffranskyckling-med-pasta-och-artskott/. Det blev smaskigt och uppskattades även av dem som inte gillar saffran och vitlök.

Saffranskyckling med bacon
4-5 portioner

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
3 dl grädde
1 pkt färskost med smak av vitlök och örter
1 pkt saffran
3 klyftor vitlök
1 lök

4 tomater
1 hönsbuljongtärning

smör till stekning
salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Stek kyckling, lök och saffran i smör tillsammans och krydda med salt och peppar. Häll på grädden, färskosten och hönsbuljongen då kycklingen är genomstekt. Låt allt puttra medan du kokar pastan. Dela baconskivorna i små bitar och knaperstek dem. Grovhacka tomaterna. Blanda ner tomater och bacon i pastasåsen precis innan serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar