tisdag 11 februari 2014

Mjuk pepparkaka med clementincheesecake

Lite jul i februari kan väl inte vara fel tänkte jag när jag såg receptet på Pepparkakasblondies med clementinglasyr av Heavenly cupcake.  Jag hade allt hemma och dessutom mer ägg, lite cream cheese och fler clementiner.

Mjuk pepparkaka med clementincheesecake
16 stora bitar
Botten:
100g smör, rumstempererat
3dl ljust muscovadosocker

0.5 msk kanel
0.5 msk ingefära
0.5 msk malda nejlikor
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Clementincheesecake:

2dl crème fraîche
200g cream cheese
Saft och skal från två clementiner

0.5 dl ljust muscovadosocker
2tsk vetemjöl

2 ägg
Topping:
saft från en clementin
0.5 dl ljust muscovadosocker
Gör så här
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt kryddor och äggen. Vispa till en jämn fluffig kräm. Vänd försiktigt ner vetemjöl och bakpulver. Klä en form, ca 20x 20cm med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen och släta ut den.  Grädda kakan i 175 grader i cirka 15 minuter.
Under tiden vispar du ihop cheesecaken. Blanda samman alla ingredienser och vispa till en jämn och slät kräm. Ta ut kakan och bred över glasyren direkt. Bred ut den jämnt och ställ tillbaka kakan i ugnen. Sänk värmen till 150 grader. Grädda i ytterligare cirka 20 minuter tills glasyren stannat ordentligt men inte fått allt för mycket färg. Koka ihop toppingen till sirapskonsistens och pensla över kakan. Låt svala innan du skär upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar