måndag 31 mars 2014

Hjärtlig halloncheesecake

Från början hade jag planen att testa det här receptet till alla hjärtans dag med det blev inte av.

Hjärtlig halloncheesecake
12 portioner
 Botten:
1 pkt oreos
Hallonkompott:
1 msk socker
1 tsk maizena
0.5 dl kallt vatten
1 pkt frysta hallon
Cheesecake:
450g cream cheese
1 dl socker
3 st äggvitor
1 msk vaniljsocker
0.5 pressad citronjuice
200 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde

Mixa oreos i en matberedare tills de är finsmuliga.  Fördela oreosmulet i formen och pressa ut det ordentligt i kanterna.

Vispa ihop socker och maizena till hallonkompotten i en kastrull. Vispa ner vattnet och tillsätt hallonen. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen på plattan. Låt små koka i cirka fem minuter under omrörning tills den har tjocknat. Om du vill få slät kompott sila såsen genom en finmaskig sil.

Smält den vita chokladen och grädden tillsammans på låg temperatur i en kastrull, rör hela tiden. Vispa cream cheese och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggvitorna  och vispa smeten ordentligt. Vispa till sist ner vaniljsocker, citronjuice och den smälta chokladen. Se till att allt blandat sig ordentligt. Häll 1/3 av smeten i formen över oreosmulet. Skeda över två tredjedelar av hallonkompotten men se till att den inte når ut i kanterna. Häll över den resterande cheecakesmeten och se till att täcka all hallonkompott ordentligt så att hjärtmönstret syns.

Klick ut hallonkompotten i en cirkel runt kakan och dra sen en spiral med en provsticka igenom.  Heavenly cupcake har en utförlig beskrivning, http://heavenlycupcake.se/raspberry-heart-cheesecake/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=raspberry-heart-cheesecake.

 Grädda cheesecaken i 150 grader i cirka 45 minuter. Låt cheesecaken svalna långsamt och sedan stå en några timmar i kylskåpet innan du skär i den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar