tisdag 1 april 2014

Äpplebullar med mandelmassa och kanel

De de var kladdiga att göra men väldigt goda, men inte alls så snygga som Underbar Claras.

Äpplebullar med mandelmassa och kanel
ca 30st
Deg:
3 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl strösocker
150 g mjukt smör
1  ägg
10 dl vetemjöl
Fyllning:
4 normalstora äpplen
50 gram smör

1 msk kanel
1 dl strösocker
200g riven mandelmassa
Topping:
1 dl mjölk
1 dl socker

Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Tillsätt socker,  smör och ägg. Vispa slätt. Arbeta sedan i mjölet lite åt gången tills degen blir smidig. Knåda degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

Hacka äpplena i små  tärningar. Stek i smöret några minuter och tillsätt sedan sockret, kanelen och den rivna mandelmassan. Låt stå och svalna.

Kavla ut degen och bred på äppelblandningen med en slickepott. Rulla ihop degen till en avlång korv och skär bullarna i bitar precis som vanligt. Låt jäsa i 60 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i 200 grader ca 10-12 minuter.





Pensla dem med mjölk när de kommer ur ugnen och strö över strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar