måndag 7 april 2014

Majsbröd med röksmak

Den här söndags frukostbröd bakat av av mig och yngsta dottern var majsbröd. Jag gillar verkligen att nybakt bröd till frukost.

Majsbröd med röksmak
8 bröd
5 dl vatten
12g jäst
0.5 dl olja
1 tsk socker
1 tsk salt
0.5 tsk rökt paprikapulver
2 dl polenta
1 dl maizena
6 dl vetemjöl special

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i kryddor. Blanda sen i mjölen. Täck bunken med tättslutande lock och låt jäsa över natten.

Sätt ugnen på 300 grader. Strö ut polenta på bakbordet och knåda degen. Forma sen åtta platta bullar. Låt jäsa i 30min. Stoppa in i ugnen, och sänk den till 250g. Grädda i 10-15min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar