tisdag 8 april 2014

Ogrässoppa med kyckling

Idag var jag hemma sjuk, förkyld med feber. Även maken min var trött så det var skönt att jag fixade maten redan i söndags.

När man rensar ogräs kan man slå två flugor i en smäll och ta med sig det ätbara ogräset in och laga mat på det. Jag har mest kirskål i mina rabatter så det är mest det i soppan men även lite brännässlor.

Ogrässoppa med kyckling
3 portioner
1 dl kycklingkött
5 dl kycklingbuljong
2 l ogräs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
50 g smör
1 dl vatten

Skölj ogräset noga i en bunke med vatten. Hacka ogräset. Skala och hacka löken. Fräs lök och ogräs i smöret tills det blir mjukt. Tillsätt vatten och mixa. Tillsätt sen kycklingen med buljongen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar