måndag 5 maj 2014

Apelsinmarmelad

Matgeek gjorde sin marmelad med blodapelsin men det är väldigt lurigt att få tag i ekologisk blodapelsin så jag gjorde min med vanlig apelsin.

Apelsinmarmelad
1 liter
3 apelsiner
3.5 citron
0.5 kg socker


Tvätta apelsinerna och skär dem i tunna strimlor. Se till att det vita i mitten och inga kärnor kommer med. Gör samma sak med den halva citronen.
Lägg frukten i en tjockbottnad gryta pressa över de tre återstående citronerna.
Koka upp och ta därefter av från värmen, lägg på ett lock och ställ svalt några timmar. Koka upp igen och ställ återigen svalt några timmar.
Koka upp på hög värme under omrörning och tillsätt sockret. Rör sakta och sänk värmen en aning. Det ska koka men inte stormkoka. Skumma av löpande och rör ända ner i botten ibland.
När temperaturen nått 103 grader är marmeladen klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar