tisdag 27 maj 2014

Chokladbakelse

Servera den med bär som är snabbt upphettade i sockerlag som efterrätt eller som de är som fika. Det fungerar lika bra att byta ut nutellan mot vit choklad som jag har gjorde på några.

Chokladbakelse
12st
3.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 krm salt
125 g smör
2.5 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl naturell kvarg
2 dl nutella

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen en i taget. Rör sen ner kvargen. Blanda i de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Sörj en muffinsplåt ordentligt. Fördela en tredjedel av smeten i formarna. Klicka sen i nutellan. Täck med resten av smeten. Grädda i 15min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar