fredag 9 maj 2014

Curryris med kassler

En snabb färgglad och smakrik rätt där allt lagas i samma panna med minimalt med disk som resultat.

Curryris med kassler
6 portioner
2 gula lökar
4 morötter
2 msk olja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
4 dl ris
8 dl vatten
400 g frysta majskorn
800 g kassler
1 knippe gräslök

Skala och hacka lök och morötter. Fräs lök, morötter och kryddor i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt riset och låt det fräsa lite. Häll på vattnet och koka upp. Låt koka i 10min. Tillsätt majsen och låt koka upp igen. Låt koka i ytterligare 10min. Tärna under tiden kasslern. Blanda i kasslern i riset och låt stå på eftervärmen i 5min. Lägg upp på fat och klipp över gräslöken. Servera med yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar