måndag 26 maj 2014

Fish & Chips

Vi var lite lata den här gången och använde färdiga pommes frites men har man tid och ork kan man göra egna efter det här receptet. Vi serverade ven en kall creme fraichesås till.

Fish & Chips
5 portioner
Frityrsmet
5 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
salt
1.75 dl vatten
1.75 dl mjölk
1 ägg
2 msk vitvinsvinäger

500 g vit fiskfile 

14 stora vinterpotatisar
1 citron
1 liter olja till fritering


Blanda frityrsmeten som en pannkakssmet, låt den stå i 10 min. Putsa fisken och dela fileerna på mitten. Skala potatisen och skär den i encentimeters stavar. Lägg potatisen i vatten fram till friteringen. Hetta upp oljan till 250-300 grader. Ta upp och torka av potatisbitarna. Fritera dem i ca fyra min. Lägg dem på papper och låt rinna av. Doppa fisken i frityrsmeten så att den får ett jämt täcke. Fritera den i 4-5 min tills den är knaprig och fått en fin färg. Låt den rinna av på papper. Fritera om potatisen tills den får fin färg. Servera en god dipsås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar