onsdag 28 maj 2014

Fyllda småkakor med brynt smör

Den här gången kom inspirationen via en länk på facebook, http://therecipecritic.com/2013/07/brown-butter-salted-caramel-snickerdoodles/

Fyllda småkakor med brynt smör
32st
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk kanel
150g smör
3 dl muscuvadosocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1 msk grekisk youghurt
2 dl vaniljfudge
0.5 dl mörkt muscovadosocker
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret genom att smälta det och sen låta det bli gyllene, det luktar nötigt när det är klart. Ställ av från plattan och låt svalna till rumstemperatur. Mixa smör och socker tills det blir en slät smet. Rör ner ägget och yoghurten. Rör sen ner de bakpulver, bikarbonat, kanel och vetemjöl. Samla ihop till en boll och ställ svalt medan du skär fudgen till 3 kubikcentimeter stora bitar. Dela degen i 32 bitar. Tryck ner en bit fudge i varje degbit, lägg en saltflinga på och tryck ihop. Rulla till en boll och rulla i muscovadosockret. Lägg på en plåt med bakpåtspapper och grädda i 8-9min. Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar