fredag 2 maj 2014

Hos Pelle

Efter cortegen gick vi ut och åt med vännerna då ingen av oss orkade ordna fest hemma. Valet förr på restaurangen Hos Pelle, vi har ätit mycket gott där under de senaste 10 åren.

Några av oss valde Pelles meny med två förrätter, en varmrätt och en samling efterrätter. Den ena förrätten, nässelsoppa med pocherat ägg fastnade inte på bild.


Först ut var det en tartar på torsk, pilgrimsmussla och ostron med gurka och sjökorall. Det var väldigt gott, ostronen var en av ingredienserna i den vita såsen. Sjökorallen hade spännande konsistens men var allt för salt.

Sen kom den goda nässelsoppan, barnen föredrog ägget.

Varmrätten var en jätteportion bräserad bog med vårgränsaker och en citrus- och salviasky. Till detta massor av potatismos. Det fanns inte en chans jag orkade äta upp trots att det var jättegott. Det hade räckt med en förrätt innan.

Till efterrätt var det tre smårätter. Den ena var en crème brûlée, den andra en glass med ingefära och den tredje sockerkokt rabarber med någon mousse, det var mycket gott.

Vinpaketet till passade utmärkt och de alkoholfria alternativen var flera och bland dem utmärkte sig flera sorters dryck med björksav.

Hos Pelle behåller sin fyra hos mig, fast jag tycker de ska minska menyn till trerätters eller återgå till flera små förrätter till förrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar