lördag 3 maj 2014

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka är gott men kladdkaka med kokostosca är ännu bättre


Kladdkaka med kokostosca
6 portioner
 4.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl

1 dl kakao
1.5 msk vaniljsocker
1.5 krm salt
 
3 ägg
150 g smält svalnat smör
smör
kokos

Kokostosca 
30g smör 
1 dl socker
0.75 dl vispgrädde
0.5 dl sirap
100g kokos

Sätt ugnen på 165 grader. Smörja och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Smält smöret. Blanda torra ingredienser, varefter man rör ned ägg och smör.  Baka i 30 minuter. Under tiden du bakar kladdkakan kokar du ihop kokostoscan. Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut.  Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan. Höj tempera turen på ugnen till 200 grader. Stoppa in kakan igen och grädda i ytterligare 10min. Låt kakan svala innan du skär upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar