lördag 31 maj 2014

Kladdkaketårta

Receptet är tänkt som en hel tårta och mer konstfärdigt dekorerad men är man hemma själv är en tårta lite mycket och dekoreringen känns inte så viktig. Så jag gjorde två vanliga kladdkakor och två låga kladdkakemuffins av receptet och la ihop muffinsen till en bakelse. Inspirationen kommer från Mina bakverk.

Kladdkaketårta
12 bitar
Kladdkaka med nutella
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1/2 dl nutella

Vit kladdkaka med citron
100 gram smör
100 gram vit choklad

rivet skal av en citron
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt

Chokladsås
1 dl grädde
100 g choklad

Topping
3 dl grädde

2 dl crème fraiche
2 msk florsocker


Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och rör i nutellan. Blanda alla ingredienserna till nutellakladdkakan till en jämn smet. Häll i en smörad springform och grädda i 25min. Höj ugnen till 175 grader efter du har stoppat in kladdkakan.
Smält smöret och rör i den vita chokladen. Blanda alla ingredienserna till citronkladdkakan till en jämn smet. Häll i en smörad springform och grädda i 20min. Höj ugnen till 200 grader efter du har stoppat in kladdkakan.
Värm grädden till chokladsåsen och låt chokladen smälta i den. Vispa grädden till toppingen. Blanda i creme fraiche och florsocker och vispa fluffigt. Vispa chokladsåsen när den har kallnat. Lägg ihop tårtan när bottnarna har kallnat.
Lägg nutellakladdkakan i botten. Klicka ut topping och chokladsås över botten. Lägg citronkladdkakan över. Täck tårtan med chokladkrämen och toppingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar