onsdag 28 maj 2014

Päroncheesecake med mandel

Det lät som en så god kombination när heavenly cupcake lagade den att jag var tvungen att testa den.

Päroncheesecake med mandel
Skal
100g smör, rumstempererat

1.5dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mandelmjöl
1 ägg
0.5 dl vetemjöl
Fyllning
200g cream cheese
1 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 ägg
Topping
2st päron, medelstora-stora

0.5 dl socker
flagad mandel


Sätt ugnen på 225 grader. Rör smöret och sockret tills det blir vitt. Tillsätt övriga torra ingredienser. Rör och tillsätt sen ägget. Rör ihop allt till en jämn massa. Det ska bli en väldigt krämig och lös deg. Smörj en form med löstagbar kant och fördela degen i botten med hjälp av en slickepott. Ställ åt sidan.
Vispa cream cheese, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn kräm. Bred ut krämen över mandelbottnen i formen.
Skölj päronen och halvera och skiva dem. Lägg päronskivorna omlott över varandra i ett snyggt mönster ovanpå fyllningen. Strö över socker och till sist lite flagad mandel. Grädda i 10 minuter. Sänk därefter ugnen till 175 grader och fortsätt att grädda i 20-25 minuter tills fyllningen är genomgräddad och päronen fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar