lördag 10 maj 2014

Pasta med savoykål och lax

Kål är en fantastisk grönsak och kan användas till så otroligt mycket. Jag gillar savojkålen smakrika men milda smak. Själva iden till rätten kom från Matgeek jag ändrade dock om det lite. För er som hellre vill äta vegetariskt funkar rätten nästan lika bra utan laxen.

 Pasta med savoykål och lax
6 portioner
400g varmrökt lax
2 dl pumpakärnor
100g smör
1 citron
25g smör
4 vitlöksklyftor
8 schalottenlökar
1 savojkålshuvud
5 dl grädde
salt och peppar
tagliatelle

Dela den varmrökta laxen i bitar. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna, tag sen ur dem och lägg dem i en skål tills serveringen. Smält sen smöret i stekpannan och bryn det tills det har tystnad och luktar nötaktigt. Häll upp smöret i en skål och pressa i en citron i smöret och rör om. Skala och hacka vitlöksklyftorna och schalottenlöken. Stek löken mjuk i smöret. Strimla under tiden kålen, allt förutom stocken. Lägg ner kålen i pannan och stek den mjuk. Häll på grädden och låt koka i 10min. Salta och peppar. Vid servering; lägg upp pastan, singla över smöret. Lägg kålen ovanpå, lägg laxen överst och strö över pumpakärnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar