måndag 5 maj 2014

Tryfflar med blåbär och citronmeliss

Tryfflar är fantastiskt gott och går att variera i det oändliga. Det här receptet har sitt ursprung hos Husfadern.

Tryfflar med blåbär och citronmeliss
25-30st
200g  choklad
1 dl grädde
0.5 dl honung eller maskrossirap
20 g smör, rumsvarmt

2 msk mosade blåbär
1 dl hackad citronmeliss
blåbärssoppepulver

Lägg örterna i grädden. Sjud grädden medan du smälter chokladen långsamt i micron. Sila av örter efter grädden fått ordentligt med smak. Tillsätt honungen i örtgrädden och hetta upp till strax under kokpunkt. Slå gräddkoket över chokladen i en fin, tunn stråle. Rör hela tiden och ända tills smeten är blank och slät. Låt ganachen svalna till kroppstemperatur och tillsätt sedan smöret. När smeten är slät igen rör i de mosade blåbären. Häll upp i en vid form och plasta in ordentligt och sätt in i kylskåpet.
Vänta ca 1-2 timmar för att massan ska stelna lagom. Forma gärna till kulor med ett kuljärn och jämna sen ut i handen. Rulla kulorna i blåbärssoppepulvret. Förvara i kylen tills servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar