måndag 9 juni 2014

Apelsingifflar

Bullar kommer i många former och med många olika fyllningar men är alltid goda.

Apelsingifflar
32 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 lliter vetemjöl
1 ägg
fyllning: 
100 g smör
3 dl florsocker
rivet skal och saft av en apelsin

garnering:
1 ägg
pärlsocker
 
Sätt ugnen på 250 grader. Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen. Knåda och kavla ut degen till fyra runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar