tisdag 10 juni 2014

Borgmästarkrans


Med hjälp av en osthyvel kan man få smöret så tunt att det blir lättare att kavla sin wienerdeg.

Borgmästarkrans
2 st
125g smör
1.25 dl kall mjölk
25 g jäst
1 ägg
0.5 msk socker
0.5 krm salt 

4.25 dl vetemjöl
fyllning:
50 g mald mandel
1 ägg
1 dl strösocker

garnering:
1 ägg
flagad mandel

Sät ugnen på 250 grader. Smula jästen och tillsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, lägg på smörskivor. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Rör ihop fyllningen. Kavla ut igen nu till en rektangulär kaka. Dela den i två delar på längden. Bred fyllningen på längderna. Rulla ihop dem och skär i tre delar. Fläta ihop och forma till en krans. Lägg på plåten. Låt jäsa i 1h.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och grädda i 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar