söndag 29 juni 2014

Frasig fisk med franska ärtor och gräddfilssås


Det blir en smaskig fiskrätt som med fördel serveras med potatismos.

Frasig fisk
4 portioner
6 torskfileer
2 ägg
1 dl vetemjöl 

3 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar 

3 msk smör
Skär fisken i portionsbiar. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjöl och sröbröd i två andra djupa tallrikar. Salta och peppra i mjölet.
Vänd fisken först i mjölet, sen i ägget och till sist i ströbrödet. Stek sen fiskfileerna i smöret.

Franska ärtor
4 portioner
1 gul lök
250 frysta ärtor
smör
salt och peppar

Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma.

Gräddfilsås
4 portioner
4 dl gräddfil
0.5 msk senap 
3 msk bostongurka
salt, peppar

Blanda ihop såsen och ställ i kylen i väntan på servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar