söndag 1 juni 2014

Grisar i gyttjebad

Jag har länge tänkt göra pigs in a mudcake men det har inte blivit av, men nu äntligen. Den här tårtan ska välkomna familjen hem efter en helg ensam hemma.

Grisar i gyttjebad
6 bitar
bottnar
4 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 ägg
150g smör
2 dl creme fraiche
fyllning
2 dl grädde
200g ljus choklad
gyttja
1 dl grädde
100g mörk choklad
tunnkanter
2 pkt chokladfingrar
grisar
200g rosa marsipan, eller 100g naturell och 100g rosa som blandas.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Vispa smör och socker till en ljus kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.Vispa ner övriga ingredienser. Grädda i ugnen i 30-40min. Låt kallna.
Skär ut en cirkel som är 15cm i diameter och dela i två bottnar. Resten av kakan sparas till cake pops eller äts som den är.
Värm vispgrädden till fyllningen och rör i chokladen. ställ i kylen att stelna. Bred ut på de kalla bottnarna. Lägg ihop bottnarna och bred ut på sidorna. Tryck fast chokladfingrarna runt om och knyt ett band kring. ställ i kylen och stelna
Värm grädden till gyttjan och smält chokladen i. Låt svalna till rumstemperatur. Häll i ovanpå tårtan. Ställ och kallna. Gör vågor i gyttjan precis innan den stelnar.
Dela marsipanen i tre delar. Dela den första delen i en bit på två tredjedelar och en på en tredjedel. Rulla den första till en boll och rulla ut den andra till en smal sträng. Använd en tandpetare och tryck till så skåran mellan skinkorna bildas. Rulla ihop strängen till en knorr och fäst över skåran. Ta hälften av del två och rulla till en boll Tryck med tandpetaren i mitten så en navel bildas. Ta hälften av det som är kvar och rulla till en boll, platta till bollen lite. Av resten rullar ut en bit. Skär av en bit i mitten till trynet och tryck två hål för näsborrarna. Gör fyra mindre bitar och tryck en skåra i till klövarna. Gör två trekantiga bitar med trekantiga fördjupningar i till öronen. Tryck fast öronen och trynet på huvudet och tryck två hål för ögonen. Gör ytterligare en mage och ett huvud. Gör sen två rullar till och skär i ena änden av båda så det blir klövar. Fäst armarna på magen och sen huvudet överst. Placera grisarna i gyttjan när den har stelnat.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar