måndag 21 juli 2014

Jordgubbsglasstårta

Jordgubbsglasstårta
4 portioner
1 liter jordgubbar
1 ägg
2 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
myntablad till garnering

Ta undan några jordgubbar till garnering.  Mixa resten av jordgubbarna med 1dl av sockret. Värm upp till första bubblan. Vispa äggvitan till ett fast skum och tillsätt 0.5 dl av sockret under omrörning. Rör ner jordgubbsmoussen när den har svalnat. Häll upp i en form och ställ i frysen. Vispa grädden med vaniljsockret. Vispa äggulan med det kvarvarande sockret. Blanda ägget med vispgrädden och häll ovanpå jordgubbsmoussen i formen och ställ tillbaka i frysen. Låt stå minst 3h innan servering.
Spola varmt vatten på formen tills glassen släppet och själv upp på fat. Garnera med de hela jordgubbarna och myntabladen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar