lördag 13 september 2014

Kyckling med currysås


Kyckling med currysås
4 portioner
1 kyckling
1 gul lök
1 äpple
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
4 dl kycklingbuljong
sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 msk curry
4 dl buljong från grytan
4 dl grädde

Lägg lergrytan i vatten i 30min. Klyfta äpplet. Skala och klyfta löken. Lägg kyckling, lök och äpple i grytan. Strö över kryddorna. Häll buljongen runt om. Ställ in i ugnen och sätt den på 200 grader. Vänta i 1h.
Sila av 4 dl buljong från lergrytan och ställ sen tillbaka den. Gör en bottenredning av smör mjöl och curry. späd med buljongen. Låt koka i 10min efter att all buljong är irörd. Rör i grädden och låt sjuda.
Tranchera kycklingen och lägg sen tillbaka benen i grytan med det som är kvar av buljongen. Sräll tillbaka i ugnen, det kommer bli en bra soppbas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar