torsdag 11 september 2014

Laxpanna


Laxpanna
4 portioner
375g skinnfri laxfile 
100g färska champinjoner
0.5 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor 
8 morötter
0.5 g saffran
2 msk smör
2 msk tomatpure
2dl torrt vitt vin
4dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
2dl creme fraich
salt, svartpeppar
 
Skär laxen i 2cm tärningar. Borsta, ansa och skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Skala och slanta morötterna. Stek svampen så vätskan försvinner. Tillsätt smör, saffran och lök och fräs ett par minuter. Tillsätt tomatpure, sambal oelek, vin, vatten, fond och creme fraich. Småkoka utan lock i 4-5min. Tillsätt laxen och låt koka ytterligare 5min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar