lördag 13 september 2014

Mandelkakor med hallon eller björnbär

De här småkakorna är väldigt spröda men även väldigt goda.

Mandelkakor med sylt
ca 50st
250g smör
1.5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
Garnering:
1 dl hackad mandel
1 dl pärlsocker
1 dl fast sylt

Rör det rumsvarma smöret med sockret. Blanda sen i övrigt till degen. Rulla till längder som är 5cm i diameter. Rula längderna i en blandning av hackad mandel och pärlsocker. Lägg längderna i kylen i 30min. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rullarna och lägg skivorna på plåten. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg en tsk sylt i fördjupningen. Grädda i 9-12min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar