lördag 25 oktober 2014

Oxkinder bräserade i rödvin

Vi hade redan köpt oxkinder från Gröna gårdar när vi såg ett recept hos matgeek som lät gott.

Oxkinder bräserade i rödvin
4 portioner
800g oxkinder
5 dl rött vin
2 msk timjan
2 tsk rosmarin
3 lagerblad
4 vitpepparkorn
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
4 morötter
1 palsternacka
smör
salt&peppar

Bryn köttet i smöret och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta och koka ur med lite vin. Häll vinet över köttet. Skala och skiva grönsakerna och lägg i grytan med köttet. Lägg i kryddorna och lägg över vinet. Sjud på låg värme i 6h. Skiva köttet och servera med grönsakerna. Sila av skyn och koka ihop den lite innan du serverar den som sås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar