lördag 8 november 2014

Kammar

Det här var den tredje sorten jag gjorde till fikat på jobbet. Det tar sin tid att göra wienerdeg och frasigheten avtar snabbt efter gräddning så servera dem så snart som möjligt.

Kammar
20-25 st 
250g smör
2.5 dl kall mjölk 
50 g jäst 
1 ägg 
1 msk socker 
1 krm salt 
ca 8.5 dl vetemjöl 
fyllning: 
150 g riven mandelmassa 
garnering:
1 ägg till pensling 
pärlsocker


Smula jästen tillsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt och låt jäsa 30min. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, bred pe smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Kavla ut igen till två eller tre längder. Bred fyllningen på längderna. Vik dem i tre delar. Vända varje del så att skarven kommer neråt. Skär i 4-5 cm breda bitar. Skär 3-4 jack i en kanten. Lägg på plåten. Låt jäsa i 1h.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockert och grädda i 250 grader i 5-8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar