fredag 9 januari 2015

Kavring


Kavring
Skållning:
3 dl vatten
3 dl grovt rågmjöl
1 tsk brödkryddor
Efter skållningen:
25g smör
2 dl vatten
5g jäst
2 tsk salt
1 tsk ättikssprit
2 msk sirap
4 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl special

Koka upp vattnet och häll över rågmjölet och kryddorna. Täck över och låt stå över natten.

Rör ut jästen i vattnet och rör ner det rumsvarma smöret och övriga ingredienser. Rör sist ner skållningen. Täck med tätslutande lock och låt jäsa över natten.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång form. Forma degen till en limpa och lägg i formen. Låt jäsa i en timme.

Sätt in formen i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda i ca en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar