lördag 10 januari 2015

Pistagefudge

Fudge gjord med kondenserat mjölk är väldigt smidig att göra och blir mjuk och krämig. Tipset på den här kombinationen kommer från Kryddburken.

Pistagefudge
ca 50 bitar
200 g mörk choklad 
100 g ljus choklad
1 burk kondenserad mjölk
30 gram smör
200 gram skalade pistagenötter 

Skala pistagenötterna. Gnugga den mot varandra i en handduk för att få bort det sista av skalet. Grovhacka nötterna. Klä en form på 15*25cm med bakplåtspapper. Dela chokladen i bitar och värm den i micron till den nästan har smält. Värm upp den kondenserade mjölken i en kastrull till den är ljummen. Tillsätt chokladen och värm under omrörning till chokladen har smält. Rör sen i smöret. Rör i nötterna och häll ner i formen. Låt svalna i rumstemperatur och sen kallna i kylen innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar