måndag 23 februari 2015

Paj med svamp och rostad paprika

En paj är ett extra mumsigt sätt att göra av med all den där svampen man har plockat och sen torkat. Bara att blötlägga. Spadet kan sen användas till pajdegen.

Paj med svamp och rostad paprika
6 portioner
pajdeg:
3dl vetemjöl
1dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1.5 dl mjölk eller svampspad
50g mjukt smör.
fyllning:
100g skinka
1.5 dl torkad svamp eller 150g färsk
1 msk olja
2 paprikor
3 ägg
2.5 dl mjölk
1-2 msk örtkryddor
1 tsk salt
3 dl riven ost

Sätt på ugnen på full effekt. Lägg in paprikorna och vänta på att de blir svarta. Ta ut dem och spola iskallt vatten på dem. Skala dem när de svalnat.

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en djup pajform. Ställ i kylen i ca 15min. Fräs svampen i oljan tillsammans med skinkan. Strimla paprikorna. Lägg skinka, svamp och paprika i botten av formen. Blanda ägg, mjölk och kryddor och häll över. Strö över den rivna osten.

Sätt in pajen i ugnen och sätt den på 200 grader. Grädda den i ca 45min tills den har stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar