fredag 6 mars 2015

Apelsinsnäckor


Apelsinsnäckor
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk 
25 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
1.5 dl apelsinmarmelad 
topping:
pärlsocker
ägg

Smula jästen och rör ut med mjölken. Rör ner mjukt smör. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.

Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar