tisdag 17 mars 2015

Havresnittar med karamell

Heavenly cupcakes hade lagat det här receptet som lät så mumsigt att jag var tvunget att laga det jag med.

Havresnittar med karamell
125g smör
2.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl socker
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 burk karamelliserad mjölk
Flingsalt, efter smak

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienserna utom den karamelliserade mjölken till en smulig deg. Lägg bakplåtspapper i botten av en form som är ca 20*20cm. Ta den största delen av degen, lämna ungefär en fjärdedel, och tryck ut den i formen. Bred karamelliserad mjölk och strö flingsalt över den uttryckta degen. Smula sedan över ett jämnt lager av de kvarvarande degen. Grädda i 35 till 40 minuter. Kakan ska ha fått en fin gyllene färg. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar