söndag 8 mars 2015

Margaretas wienerbröd


Margaretas wienerbröd
ca 15 st
100g smör
1.25 dl kall grädde 
25 g jäst 
1 ägg 
2 msk socker 
1 krm salt 
ca 5 dl vetemjöl 
garnering: 
pärlsocker 
4-5 msk äpplemos 
1 ägg till pensling

Smula jästen tillsätt grädden. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt och låt jäsa 30min. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm. Skiva smöret tunt och lägg ut det på degen. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Kavla ut igen. Skär ut kvadrater på 7 cm, tryck ner fingret i mitten på dem. Klicka på äpplemoset på bitarna. Lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockert och grädda i 250 grader i 5-8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar