tisdag 31 mars 2015

Marulk med rödvinsås och pilgrimsmusslor


Marulk med rödvinsås och pilgrimsmusslor
4 portioner
2 msk smör
4 scharlottenlökar
400g marulksfile
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
300g pilgrimsmusslor
rödvinsås:
1 msk smör
1 morot
1 palsternacka
1 röd lök
0.5 msk socker
3 dl rödvin
1 hönsbuljongtärning
0.5 tsk timjan
1 lagerblad
1 krm vitpeppar
1 krm salt

Börja med såsen. Skala och hacka grönsakerna. Fräs dem i smöret. Strö över sockret och låt det karamelliseras. Slå på rödvinet och tillsätt buljongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop.
Dela fisken i fyra delar, stek i smöret och salta och peppra. Stek musslorna snabbt i en torr panna på hög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar