fredag 29 maj 2015

Gyllene ugnsstekt kalkon

En helstekt kalkon är lättlagad mat för många. Servera gärna med potatismos och skyn som sås.

Gyllene ugnsstekt kalkon
10 portioner
1 kalkon (2.5-3kg)
kryddsmör:
2 påsar saffran
50 g smör
0.5 pressad citron
2 tsk salt
2 krm peppar
fyllning:
1 gul lök
1 paket bacon
200g köttfärs
innankråmet till kalkonen
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano

Sätt ugnen på 200°C. Tina och ta ur kalkonen. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Tärna inälvorna i innankråmet. Blanda ihop fyllningen och fyll kalkonen. Blanda kryddsmöret och lossa försiktigt på skinnet från bröstfilerna och fyll mellanrummet med kryddsmör. Gnid in resten av kryddsmöret över hela kalkonen. Sy ihop kalkonen.
Sätt ugnen på 200°C. Tillaga kalkonen i nedre delen av ugnen i , ca 2 tim. Kontrollera att kalkonen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar