fredag 15 maj 2015

Rostbröd med kaffe

Heavenly cupcake hade ett recept på rostbröd som lät som ett bra sätt att göra av med överblivet kaffe.

Rostbröd med kaffe
3dl kallt kaffe
1.5dl vatten
12g jäst
0.5 dl honung
1.5tsk salt
0.5dl majsmjöl
2.5dl kli
7.5dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet och kaffet. Tillsätt honung och salt och rör tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.

Sätt ungen på 175 grader. Stjälp sedan upp den på ett mjölat bakbord och forma till en limpa. Smöra en brödform och lägg degbiten i den. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Grädda i cirka 45 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär i dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar