onsdag 8 juli 2015

Apelsinsufflé


Apelsinsufflé
6 portioner
2 apelsiner
1 msk majsstärkelse
1 äggula
smör och socker
0.5+0.5 dl socker
3 äggvitor
6 rutor choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra suffléformarna. Tvätta och riv skalet från apelsinerna och pressa ut 1dl saft. Vispa ut majsstärkelsen i apelsinsaften. Blanda i äggulan och 0.5 dl socker. Sjud tills det tjocknar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Rör ner en tredjedel av äggvitan i apelsinkrämen. Vänd sen försiktigt i resten. Fördela hälften av smeten i formarna. Lägg i chokladen och fördela resten av smeten. Släta till toppen på formarna och stryk längs kanten på formarna så att sufflén kan resa sig. Grädda på underst i ugnen i ca 12min och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar