lördag 18 juli 2015

Aprikossnurror


Aprikossnurror
ca 25 st
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
50 g smör 
0.5 dl socker 
0.5 dl mald mandel 
0.5 dl aprikospure 
topping:
1 ägg till pensling
flagad mandel

Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa. Blanda fyllningen.

Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen på ena halvan av dagplattans långsida. Vik ihop och skär ut 2 cm breda remsor. Nyp i ändarna och snurra 2-3 varv, tryck ihop ändarna och lägg på plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i 250 grader i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar