fredag 3 juli 2015

Glacerade kycklingvingar

Kycklingvingar blir ofta över när vi styckar kycklingar så när jag såg matgeeks recept så ville jag testa att laga till dem istället för att använda dem till buljong.

Glacerade kycklingvingar
3 portioner
1 kg kycklingvingar
2 dl lönnsirap
1 dl farinsocker
2 vitlöksklyftor
0.5 dl japansk soja
2 krm nymald svartpeppar
1 msk tomatpuré
0.5 dl whiskey

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda lönnsirap och farinsocker i en kastrull. Pressa i vitlöken och blanda ner i kastrullen. Tillsätt soja, svartpeppar, tomatpuré och whisky. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit simmig. Häll såsen över kycklingvingarna och tillaga i ugnen i 15-20min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar