lördag 18 juli 2015

Havrekakor med salt



I Heavenly cupcakes hittade jag ett recept där man bröt av de söta havrekakorna med flingsalt och här kommer min tolkning.

Havrekakor med salt
200 g smör
1 dl socker
2.5 dl farinsocker
1 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
flingsalt

Rör smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt ägg och rör till en jämn kräm. Blanda ner resten av ingredienserna utom flingsalt och knåda samman till en jämn deg. Rulla till bollar och lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och strö flingsalt över. Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter. Kakorna ska ha fått fin färg men fortfarande vara lite mjuka. Låt svalna helt på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar