fredag 4 september 2015

Butterkaka


Butterkaka
50g smör 
2.5 dl mjölk 
25 g jäst 
0.5 dl socker 
0.5 tsk salt 
ca 7.5 dl vetemjöl 
fyllning: 
2 tsk kanel 
50g smör 
3 msk socker

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form en löstagbara kanter. Värm mjölken till 37 grader och lägg i smöret tills det är mjukt. Lös upp jästen i degvätskan. Blanda i vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i ca 10 min.

Knåda degen och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred fyllningen över allt utom de sista 5cm av bakkanten. Rulla samman, skär i bitar och ställ tätt i den smorda formen. Ställ och jäsa. Grädda i ca 20min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar