fredag 4 september 2015

Chokladkaka med apelsin och mandel


Chokladkaka med apelsin och mandel
75 g smör
3 dl socker 
2 ägg 
1 tsk vaniljsocker 
1.5 dl filmjölk 
2.5 dl vetemjöl 
1 dl mandelmjöl
0.5 tsk bakpulver 
0.5 tsk salt 
1 påse syltade hackade apelsinskal 
25 g hackad mandel 
0.75 dl kakao 
0.75 dl kokande vatten 
till formen: 
smör
mandelmjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägggulorna ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vatten och filmjölk. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll i en smord och bröad form. Grädda i ca 60 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar