måndag 21 september 2015

Hallonmunkar

Matgeek hade ett recept på blåbärmunkar men jag hade en massa hallon istället.

Hallonmunkar
15-20st
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
50 g smör
1.5 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3-4.5 dl hallon
Olja till fritering
glasyr:
50 g smör
6 dl florsocker
4 msk hett vatten

Smält smöret och låt det svalna en aning. Blanda alla ingredienser förutom hallonen och rör till en slät deg. Tillsätt hallonen. Kavla ut degen till 1cm och tryck ut rundlar med tex ett glas, tryck sen ut små hål i mitten.

Häll mycket olja i en gryta (ha locket redo) och hetta upp oljan. När oljan är 195 grader lägg i munkarna en i taget med en stund emellan så de inte fastar ihop.  När de har kommit upp till ytan grädda en halvminut på varje sida tills de blir gyllene. Lyft sen upp dem låt dem rinna av.

Smält smöret och blanda i florsocker och vatten. Doppa munkarna i glasyren när de har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar