onsdag 16 september 2015

Wienerrullar



Wienerrullar
20-30st
250g smör 
2.5 dl kall mjölk 
50 g jäst 
1 ägg 
1 msk socker 
1 krm salt 
ca 8.5 dl vetemjöl 
fyllning: 
50 g hasselnötsmjöl
50 g smör 
0.75 dl strösocker

Smula jästen tilsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, bred på smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Rör ihop fyllningen. Kavla ut igen till två rektangulära kakor. Bred på fyllningen längs långsidorna och rulla ihop från båda hållen. Skär centimetertjocka skivor och lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.

Grädda i 250 grader i 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar