torsdag 5 november 2015

Pepparkakig pumpapaj

Underbara Clara hade ett recept på pumpapaj som lockade, speciellt såhär i halloweentider.

Pepparkakig pumpapaj
12 portioner
Pajdeg:
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
Fyllning:
En halv butternut squash
1.5 dl strösocker
2 ägg
1 msk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk nejlika
2 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, socker och mjöl. Tryck ut i en pajform, gärna med löstagbara kanter. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Skala och grovhacka pumpan. Koka i vatten ca 8 minuter tills den är mjuk. Häll bort vattnet och mosa pumpan. Blanda i socker, ägg och alla kryddor, avsluta med crème fraîche. Häll smeten i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Servera gärna ljummen med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar