söndag 22 november 2015

Regnbågswook


Regnbågswook
5 portioner
500 g strimlat nötkött
olja
1 röd paprika
1 pkt minimajs
1 pkt sockerärtor
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 pressad apelsin
marinad:
6 msk hoisinsås
2 msk soja
1 msk honung
1 tsk sesamolja

Blanda marinaden. Marinera köttet i minst en timme. Skölj grönsakerna. Strimla paprikan. Dela minimajsen på längden. Skiva salladslöken. Skala och inhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta upp köttet ur marinaden och försök få med så lite marinad som möjligt. Stek köttet snabbt på hög värme tills det är brynt runt om. Tillsätt paprika, minimajs vitlök och salladslök och woka dem i två minuter. Tillsätt sockerärtor, ingefäran och den pressade apelsinen, koka ihop i en minut och servera sen genast med nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar