tisdag 5 januari 2016

Bästa vetekransen

Bästa vetekransen
1 st
75g smör 
2 dl grädde 
25 g jäst 
3 msk socker 
1 ägg 
ca 7 dl vetemjöl 
fyllning: 
100 g riven mandelmassa 
0.5 tsk kardemumma 
3 msk smör 
3 msk suckat
dekor:
hackad mandel
pärlsocker
suckat
ägg 

Värm mjölken till 37 grader. Rör smör och socker pösigt. Lös upp jästen i degvätskan. Blanda i resten. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.

Blanda fyllningen. Knåda degen och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred fyllningen över allt utom de sista 5cm av bakkanten. Rulla samman. Forma till en krans på plåten och skär snitt i den med en vass kniv. Ställ och jäsa.

Vispa upp ägget och pensla med och strö över resten.

Grädda i 200 grader i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar