tisdag 26 januari 2016

Fiskkakor

Vi var först lite skeptiska till maten men lät så klart Sara välja veckans recept helt fritt i hennes kokbok.

Fiskkakor
6 portioner
250 g rökt kolja
1 lagerblad
3 dl mjölk
400 g potatis, kokt och mosad
8 salladslökar
2 dl majskorn.
2 hårdkokta ägg
skalet från 1 citron
1.5 dl vispgrädde
1 ägg
Ägg, mjöl och ströbröd till panering.
Smör till stekning
potatismos, salsa och citronklyftor till servering.

Sjud koljafileerna med lagerblad och mjök i 5-10min. Dela fisken och mosa ägget. Strimla salladslöken fint. Blanda fisk, potatis, salladslök, majs, hackat ägg och citronskal. Rör ner grädde och ägg. Dela i små puckar, dubbelpanera och stek i smöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar