fredag 8 januari 2016

Julmarknad i Lübeck


Vi valde att åka tåg eftersom jag blir lätt åksjuk i bussar. Det var en lång tågresa med ett par byten och en del av resan gick med färja.

När vi kom fram till Lübeck och gick mot centrum och vårt hotell blev vi välkomnade av landmärket Holstentor



Vi bodde på Atlantic som låg mitt i smeten. 

På kvällen gick vi ut till marknaden på rådhustorget och i omgivningarna. Det var mysigt med alla tända ljus men förvånande mycket korv och glühwein och lite julsaker men några julsaker fanns det iaf. I landskapet i tv-apparaterna och bilen nedan gick ett tåg runt och det spelades musik. De var underbara men lite utanför vår budget.





Dagen därpå gick vi runt hela gamla stan och tittade på alla julmarknader och i marsipanbutiker. Marsipanen från Marzipanland var jättegod och de hade dessutom provsmakning. Vi köpte med oss ett kilo att göra egna marsipanfigurer från.




Vi gick in på Heiligen-Geist-hospitalet och tittade på alla fina konsthantverk. Allra bäst tyckte vi om miniatyrerna från http://www.holz-liebe.de/ där sågar och alla andra verktyg var fungerande.





Jag tyckte att det var en mysig semester men kanske inte så julig. Julmarknaden i Köln jag var på med jobbet för många år sen hade fler julsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar