onsdag 6 januari 2016

Kladdkaka med daimgrädde

Det lät så gott när Underbara Clara gjorde en så jag ville också.

Kladdkaka daimgrädde
200 gram smör
100 gram mörk choklad
4 ägg
3.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt 
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
1 förpackning dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med diametern 25 cm ca. Smält smöret till kakan i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta ner i smöret. Vispa upp ägg och socker lätt och häll över chokladsmeten. Rör sedan ner mjölet, kakaon, vaniljsockret och saltet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter, ta ut och låt svalna.

Vispa grädden med kakao och florsocker. Hacka daimen. Bred grädde över den avsvalnade kakan och strössla daim ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar